Maandag 11 februari start een aannemer in opdracht van Aquafin met rioleringswerken in de Slagmolenstraat, tussen de Zuiderring en de Volmolenbaan Mol. Deze werken duren vermoedelijk tot midden april.

De bewoners werden vorig jaar in augustus door Aquafin geïnformeerd tijdens een buurtvergadering. De verkeersdienst voorziet een omleiding via de Zuiderring (N71), Borgerhoutsendijk en Volmolenbaan.
 
Door het uitvoeren van verschillende ingrepen aan de riolering wil Aquafin de waterkwaliteit van de Molse Nete verbeteren. Zo is het de bedoeling om het overtollige regenwater niet meer naar het rioolstelsel te leiden, maar te laten infiltreren in de ondergrond en vertraagd af te voeren naar de waterlopen.
 
Tweetal maanden
De werken in de Slagmolenstraat (tussen Zuiderring en Volmolenbaan) nemen een tweetal maanden in beslag. Tijdens de werken wordt deze straat volledig doodlopend en geldt er een omleiding.

De werfzone strekt zich uit over een afstand van 100 meter en verplaatst zich vanaf de Zuiderring richting Volmolenbaan. Het kruispunt Slagmolenstraat – Volmolenbaan blijft de hele periode open. Later zullen hier ook werken moeten gebeuren, met een tijdelijke afsluiting tot gevolg. Verdere informatie volgt wanneer deze timing gekend is. 
 
Slagmolenstraat, kant Ezaart
Ook in de Slagmolenstraat aan de overzijde van de Zuiderring (kant Ezaart) is een aannemer al verschillende maanden aan de slag met rioleringswerken voor Aquafin.

Deze werken zouden normaal eindigen eind januari. Door het winterweer van de afgelopen maand duren deze nog tot eind februari. De omleiding hiervoor loopt via Zuiderring en Ezaart.